Цветан Цветанов не се яви на делото, по което е съден за клевета
Цветан Цветанов не се яви на делото, по което е съден за клевета / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, когото соченият от МВР за част от групата "Октопод" Николай Велков съди за клевета, не се яви пред Софийския районен съд, въпреки че е редовно призован.

Искът, който Велков е предявил срещу министър Цветанов е за 1 лев обезщетение заради коментар на вицепремиера, в който се свързва Велков с разбита нарколаборатория.

Съдът даде ход на делото и допусна иска на Николай Велков, който беше увеличен на 50 хил. лева. Съдът прикани защитника на министър Цветанов и Николай Велков към спогодба, но двамата не се съгласиха.

Това е първото дело, което започва срещу вътрешния министър, тъй като Велков е завел още един иск за клевета, но за друго негово изказване.

Делото продължава на 15 април, когато ще бъдат разпитани и свидетели, които да потвърдят моралните щети, които Велков е понесъл от изказването на вътрешния министър.

Пред журналисти Николай Велков коментира, че първоначално повдигнатите му обвинения по групата са свалени и сега той е обвинен само в участие в престъпна група, ръководена от Алексей Петров заради финансови сделки, допълва БТА.

Адвокатът на министър Цветанов - Десислава Добрева заяви, че ако той прецени, ще се яви в съдебната зала, макар законът да не го задължава. Тя уточни, че Цветанов не разбирал с кои точно изрази е обидил Велков. Така се затруднявало правото на защита, коментира адвокатът.