/ ThinkStock/Getty Images
Средносрочната прогноза за времето в
95001
Средносрочната прогноза за времето в
  • Средносрочната прогноза за времето в
Чака ни динамично време до края на първото десетдневие на ноември, сочат средносрочните прогнози за времето, базирани на компютърни модели и представени в "Дарик кафе".

Именно заради тази динамика е трудно да се направи точна прогноза за по-дълъг период и е добре хората да следят краткосрочните прогнози.

 Очаква ни циганско лято и през ноември

Понастоящем според компютърните модели средиземноморският циклон, който тези дни ни носи дъжд, вятър и облаци, постепенно ще отслабне в сряда, а в четвъртък вече влиянието му над страната ще е минимално. След като този циклон приключи, в четвъртък и петък времето ще е по-стабилно, с по-високи дневни температури.
 
ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

В събота обаче от северозапад ще нахлуе студен въздух и на много места в страната отново ще има превалявания от дъжд. В неделя времето ще бъде по-стабилно. В понеделник средиземноморски циклон пак ще окаже влияние на времето у нас, като отново ще е облачно, с превалявания на много места, а дневните температури в източната част от страната ще бъдат по-високи отколкото в западната.
 
Климатолози ни обещаха топла есен

След като в понеделник и вторник следващата седмица този циклон окаже влияние на времето у нас, отново ще има дни на стабилно време. Температурите ще се повишат, като в средата на другата седмица на места те могат да достигнат 18-20 градуса.

ЧАРЪТ НА ЕСЕНТА В СНИМКИ

След 5-6 ноември нов средиземноморски циклон ще повлияе на времето в страната, като то ще се влоши, температурите ще се понижат. Очаква се тогава да има превалявания от дъжд, а по високите западни полета не е изключено да видим и първите снежинки след 7 ноември. 

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg