БСП притисна Гайдарски за Пирогов
БСП притисна Гайдарски за Пирогов / Снимка: Sofia Photo Agency

Възможни са промени в Борда на директорите на „Пирогов”, но не и смяна на целия борд, това заяви министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски, след като участва в заседанието на парламентарната група на левицата.

Участници в заседанието на червените дадоха да се разбере, че са посъветвали министъра да смекчи тона и да търси компромисен вариант.

„Аз казах, че ако тези хора имат основание и ако не приемат някой от борда, нека да смени борда, но да дефинира ясно условията на правителството за посоката на реформиране на „Пирогов”, заяви Георги Божинов.

„Не е приятна стачката, то не е само „Пирогов” и тази верижна реакция и във всички случаи диалозите трябва да се водят и да търсят решенията”, посочи министърът на културата Стефан Данаилов.

Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков обобщи становището на левицата, което е: „да бъдат предприети действия от страна на министерството по формиране на ръководство, което да проведе структурните промени в болницата”.

От своя страна министър Радослав Гайдарски отново беше категоричен, че той лично вече няма да преговаря с протестиращите, ще остави това на борда, но е възможно да се стигне до промени в него. „Сменят министри, министър-председатели, президенти, а не може да сменим човек от борда”, коментира Гайдарски.