БСП оспорва решението на съда за законността на кметския вот в София
БСП оспорва решението на съда за законността на кметския вот в София / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
БСП оспорва решението на съда, потвърдило законността на кметския вот в София
48858
БСП оспорва решението на съда, потвърдило законността на кметския вот в София
  • БСП оспорва решението на съда, потвърдило законността на кметския вот в София

БСП оспорва решенията на Административния съд в София, с които се потвърждава законността на изминалите местни избори в столицата. От партията съобщиха, че се обръщат към Върховния административен съд с искане да се отменят решенията на инстанцията.

Социалистите посочиха, че при разглеждането на делото не са били допуснати доказателства за нарушения в изборния процес. От БСП допълниха, че разполагат с протоколи, от които става ясно, че има разминаване в преброените гласове за партията.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков обясни, че разполагат с много доказателства за разминаване в броя на подписите в изборните книжа и отчетените гласове. Той припомни, че само още 151 гласа в полза на социалистите би довело до разместване в състава на общинския съвет и партията би имала още един съветник за сметка на СДС.

Загубилият кметските избори в столицата Георги Кадиев призна, че при всички положения е нямало да спечели надпреварата. Въпреки това определи ситуацията като отказ от справедливост и правосъдие.

От БСП поискаха съдиите по делото да дадат обяснение за решението си.

БСП оспорва решението на съда за законността на кметския вот в София
netinfo