Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам
Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам / Sofia Photo Agency
Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам
28048
Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам
  • Борисова за проблемите в здравеопазването: Само ще се усмихвам

„Само ще се усмихвам" - с тези четири думи номинираната от премиера за министър на здравеопазването д-р Анна-Мария Борисова отговаряше на всички въпроси, с които я засипаха журналисти в Пловдив, минути преди откриването на IX-тия Национален конгрес по ендокринология.

Към нея бяха отправени питания за слуховете, че ще се отказва от кандидатирането си за министерския пост, за тревожните данни за заболелите от остеопороза в страната, за приоритетите в системата на здравеопазването. На всички тях отговорът бе: "Само се усмихвам".

Кандидат-здравният министър дори помахваше на камерите, които я бяха обградили и  нескромно коментира, че се усмихва, защото е симпатична и очарователна за годините си.

За конгреса са се регистрирали рекорден брой ендокринолози - 470. В рамките на тридневния форум ще бъдат изнесени 99 доклада в 12 сателитни симпозиума. Българското дружество по ендокринология, чийто председател е д-р Ана-Мария Борисова, организира и благотворителна акция за набиране на средства за деца-диабетици в Хаити.

На 7 април министър-председателят Бойко Борисов обяви кандидатурата на д-р Ана-Мария Борисова за министър на здравеопазването, след като Божидар Нанев подаде оставка. Той бе обвинен за сключването на две неизгодни за държавата сделки, нанесли щети на стойност над 2,4 милиона лева. Официално Борисова ще встъпи в длъжност след като Народното събрание одобри кандидатурата й.

Други новини от Пловдив