Борисов: Ще съм безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата
Борисов: Ще съм безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата / снимка: Sofia Photo Agency
Борисов: Ще съм безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата
27559
Борисов: Ще съм безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата
  • Борисов: Ще съм безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще е безкомпромисен към всеки, който ощетява държавата, независимо дали е сегашен или предишен министър. При посещението си в рудник "Трояново-3" премиерът добави, че вчера се е срещнал с главния прокурор в 18.30 часа и още тогава се е съгласил да бъдат повдигнати обвинения на министър Нанев.

Министър-председателят съобщи още, че разработката срещу здравния министър се е водила от Държавната агенция за национална сигурност. 

„Нали не считате, че ДАНС ще внесе нещо в прокуратурата без Цветелин Йовчев да ме информира. Именно за това съм възложил на ДАНС, ДАНС е направила необходимата проверка. Внесли са сигнала в прокуратурата. Вчера се срещнах с главния прокурор и абсолютно толерирах това - веднага да се повдигне обвинение", каза още Борисов.

Премиерът обясни, че когато става дума за разработки, които текат в момента, е имал предвид точно разследването срещу министъра на здравеопазването.

ДАНС беше службата, която професионално свърши много добре работата си по случая с министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" главният прокурор Борис Велчев.

„Този случай, както и други случаи, по които работим, се извършва в тясна координация с изпълнителната власт. Мисля, че тук трябва да оценим и онова, което Бойко Борисов казва, че ДАНС няма забрана да работи по когото и да било. Привличането към наказателна отговорност на действащ министър е едно ярко доказателство за това", заяви Борис Велчев.

Работата по този случай не беше продължителна. Тя отне няколко месеца и аз мисля, че ДАНС трябва да бъде поздравена, добави главният прокурор.