/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви, че от години не се е чувал и виждал със заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. Премиерът предлага работна група от експерти да кажат кой и как да даде пари за обезщетение на хората с гражданска отговорност към фалиралата кипърска компания "Олимпик". "Да се направи работна група и пак да се съберем и да видим какво да правим", предложи Борисов.

Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка
 
"С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал от години сигурно. Нито съм я чувал, нито съм я виждал последните години. Доклад при мен не е идвал", заяви Борисов относно въпрос на Корнелия Нинова.
 
Той допълни, че вчера е извикал председателя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, за да разбере какво се случва в сектора.

ДАНС и прокуратурата влизат в КФН
 
„След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, вчера поканих, за да попитам какво става в този сектор. Сега съжалявам. Защото нашето място не е тук на този дебат. КФН е избрана от парламента, отчита се пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук? Мога да ви отговоря така - ние сме дошли с цялото си уважение и предлагам, ако се приеме, защото не бива тук да излезе, че БСП иска да помогне на тези 200 000, а другите партии не искаме това да се случи. Това не е така. Трябва да видим с какви пари да го направим. Второ, ако го правим, да знаем какъв прецедент от тук нататък това ще бъде. И ако утре стане второ, трето и четвърто... При банките е ясно. Фалирала банка. А тук не е ясно“, каза Борисов.

Компанията „Олимпик“ дължи над 9 млн. лева на близо 200 000 българи
 
Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от експерти от всички политически групи, да обсъди и предложи решение за това как да бъдат обезщетени 200 000 български граждани, които пострадаха от фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик".
 
„Нека поработят тези експерти, да уеднаквим, да прочетем хубаво това, което пише, и да се съгласят тези експерти, които ще определим. Да се каже, че може да се вземат пари от тук и ние ще го направим. Работна група трябва, която да го реши и да излезем с предложение. Ще се съберем, ако трябва, и в петък, събота, неделя. Но ако ще ги платим тези пари, да знаем на базата на какво и как го плащаме“, посочи той.

Парламентът заседава извънредно