Без резултат по делото за укритите данъци на цар Киро до момента
Без резултат по делото за укритите данъци на цар Киро до момента / снимка: Impact Press Group, архив

Все още няма резултат по разследването за укритите данъци на Кирил Рашков. Досъдебното производство не е приключило. В момента върви оценителна експертиза на цялото имущество на фамилия Рашкови, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галин Гавраилов. След обобщението на вещото лице по тази експертиза ще сатне ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения за данъчни престъпления на Кирил Рашков и членове от семейството му. Все още не са готови и резултатите от данъчните ревизии, които текат заедно с разследването, посочи още прокурор Гавраилов.

Веднага след задържането на Кирил Рашков, Окръжна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу Рашков заради непогасени данъчни задължения в периода 2004-2011 г. Действията бяха предприети след сигнал от НАП-Пловдив от 27 септември. Задълженията на Рашков са в особено големи размери. Назначени бяха съдебно-счетоводни експертизи, проверени банковите сметки, цялото имотно състояние на Рашков и семейството му. Извършени бяха множество разпити на свидетели, претърсени бяха домовете на фамилия Рашкови. По искане на прокуратурата бяха отворени над 130 банкови сметки на физически и юридически лица, свързани с Кирил Рашков.

В края на януари Асеновградският районен съд осъди на 3 години и 6 месеца затвор Кирил Рашков - Цар Киро. Рашков е обвинен за отправени заплахи за убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова, които са вуйчо и настойница на убития в Катуница Ангел Петров.