Без инциденти и слаба активност на изборите в страната
Без инциденти и слаба активност на изборите в страната / cнимка: Sofia Photo Agency

1164 души са гласували до 9.00 ч. във Враца, което е 1,6% от имащите право на глас. По-ниска е избирателната активност в сравнение с кметските избори преди две години, констатират от ОИК. В комисията вече е постъпила и една жалба, която в момента се обработва.

5,37% е избирателната активност на местния вот в община Разлог до 9.00 ч., обяви на първата пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия Татяна Лазарова. Най-активни са избирателите в с. Годлево. Там до момента са гласували близо 10% от имащите право на глас. Най-ниска е избирателната активност в с. Баня - 3%. В Разлог до 9.00 ч. са пуснали бюлетини 5,2% от гласоподавателите.

До момента няма подадени сигнали за нарушения на изборния ден, съобщи още председателят на ОИК-Разлог Татяна Лазарова.

Близо 100 човека от имащите право на глас 582-ма в плевенското село Беглеж са упражнили вота си до 10.00 часа, каза за Дарик Маргарита Лазарова, председател на Районната избирателна комисия. Изборният ден е започнал нормално, няма подадени жалби и сигнали от политическите партии.

За кметския стол в Беглеж се състезават четирима кандидати. Двама са издигнати от политически партии и коалиции, а двама са независими, подкрепени от инициативни комитети.

Към 10.00 часа избирателната активност в община Правец е 10,08 процента, съобщи за БТА Сълзина Донкова - председател на ОИК-Правец. Гласували са 652 души, няма сигнали за нарушения на изборния процес. В предишните местни избори - през 2007 г., избирателната активност в общината е била около 61 на сто.