Бареков: Напусналите депутати от ГЕРБ ще са изразители на част от идеите ни
Бареков: Напусналите депутати от ГЕРБ ще са изразители на част от идеите ни / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Красимир Стефанов е съобщил на Николай Бареков за намерението си да напусне Парламентарната група на ГЕРБ много преди да направи тази крачка. Това съобщи лидерът на "България без цензура" в ефира на Нова ТВ.

Според него, това се е случило малко след Нова година по време на рожден ден на дъщеря му, на която Бареков е кръстник, допълва „24 часа".

"Той ми каза, че не му се стои нито в ГЕРБ, нито в парламента", разказа Бареков. Той съобщи още, че напусналите Парламентарната група на ГЕРБ ще бъдат изразители само на някои от идеите на "България без цензура" в Народното събрание.

"Като цяло ми прави впечатление, че ГЕРБ ги напуснаха всички сериозни икономически и финансови специалисти, които бяха при тях. Не съм се чувал с Владислав Горанов скоро, но знам защо всички тези хора напуснаха. Ако забелязахте вчера по време на конгреса, Борисов направи една реч, която изцяло беше ориентирана към миналото. Говореше за щъркели, за лястовици, но нищо за социално-икономическата политика и за проблемите на хората. На практика тези хора не виждат никаква възможност за реализация там", коментира Бареков.