Обобщение на Светломира Анастасова за катастрофата край Микре към 18.00 часа
91821
Обобщение на Светломира Анастасова за катастрофата край Микре към 18.00 часа
  • Обобщение на Светломира Анастасова за катастрофата край Микре към 18.00 часа

Трима души загинаха, а 16 човека бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и кола на пътя София-Варна, съобщиха от полицията в Ловеч.

Инцидентът е станал около 9.35 часа на главен път София-Варна в района между селата Голец и Микре, община Угърчин. На завой са се ударили автомобил, пътуващ от София към Варна, и автобус от Лясковец, пътуващ за София, в който са пътували служители на Община Лясковец, отиващи на тиймбилдинг във Вършец. По предварителни данни причина за катастрофата е навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса.

Навлизане на колата в насрещното довело до катастрофата край Микре?

Загинали са водачът на автомобила - жена на 45 години от София, шофьорът на автобуса - мъж на 36 години, и един от пътниците в автобуса.

Пострадали са 16 души - всички те са пътували в  автобуса. Транспортирани са били в ловешката болница.

16 са пострадалите край Микре -жена в тежко състояние е в Неврохирургията в Плевен

Жена е по-тежко пострадала при катастрофата

Десет от пострадалите в катастрофата на главния път София-Варна са настанени за лечение в болницата в Ловеч, съобщи директорът й д-р Татяна Ганчева. Те са приети в хирургичното, ортопедичното и неврологичното отделение. По думите на д-р Ганчева първоначално в спешното отделение са били приети 16 души, а впоследствие е оказана медицинска помощ на още десет пострадали, съобщава БТА.

Една жена е транспортирана в неврохирургична клиника в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и ампутация на крайник. В тежко състояние са и двама от настанените в ловешката болница. Трима, с данни за комоцио, са отказали хоспитализация. Останалите пациенти са с по-леки наранявания.

Директорът на болницата добави, че при постъпване на сигнала за катастрофата са били мобилизирани всички лекарски екипи на болницата за оказване на медицинска помощ на пострадалите.

В приемната на сградата на Община Ловеч бяха настанени около 20 пътници от автобуса, служители на администрацията в община Лясковец. Там бе и кметът на Лясковец. Автобус откара хората обратно в Лясковец.

39 души пътували в автобуса

Катастрофиралият край ловешкото село Микре автобус е бил собственост на регистрираната в Горна Оряховица фирма "Пътнически превози "Бъчварови".

Фирмата е представила пред "Автомобилна администрация" във Велико Търново изрядни документи с посочен маршрут Лясковец-Вършец и списък с 50 пътници, каза шефът на областната дирекция на "Автомобилна администрация".

Според Йорданов в автобуса са се качили 39 души. Водач на превозното средство е бил собственикът на фирмата Стефан Бъчваров, който е един от загиналите в катастрофата.

Автобусът е минал периодичен технически преглед през октомври, бил е в добро техническо състояние.

Пътят в района на катастрофата бе затворен за движение в продължение на часове. Той бе отворен в късния следобед на 22 декември.

видео: nova.bg