Атанасова ще иска смяна на мениджърските екипи на големите болници, ако се наложи
Атанасова ще иска смяна на мениджърските екипи на големите болници, ако се наложи / снимка: DarikNews.bg, Дарик Велико Търново
Атанасова ще иска смяна на мениджърските екипи на големите болници, ако се наложи
52269
Атанасова ще иска смяна на мениджърските екипи на големите болници, ако се наложи
  • Атанасова ще иска смяна на мениджърските екипи на големите болници, ако се наложи

Ако се наложи, ще има смяна на мениджърските екипи на големите болници у нас, каза във Велико Търново министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя бе в старата столица за откриването на новосъздадения Кардиоинвазивен сектор на областната болница.

378 милиона лева са дълговете на болниците, каза министър Атанасова. Те ще бъдат дискутирани на предстоящите общи събрания на здравните заведения с преобладаващо държавно участие. Преди да вземе решение, обаче здравният министър ще се запознае с изисканите от управителите на болниците мерки за справяне със задълженията.

"Голяма част от задълженията са трупани години назад, тоест не хората, които управляват имат вина. Аз за тях ще искам да ми покажат конкретните стъпки за справяне с тези задължения. Голяма част от задълженията се дължат на обслужването на неосигурените лица. Когато се направи анализ, ще се вземат конкретни мерки", обясни Десислава Атанасова.

Министърът добави, че се обмислят варианти за решаване на проблемите с пациентите без здравни осигуровки. Според нея миналата година, когато са се сменяли личните карти на гражданите, е бил удачен момент да се поискат и справки за здравноосигурителния статус.