Адвокатът на Боевски: Ще докажем, че не е имал контакти с наркопласьори
Адвокатът на Боевски: Ще докажем, че не е имал контакти с наркопласьори / снимка: БГНЕС, архив

Адвокатът на Гълъбин Боевски Ивайло Дерменджиев разкри основните стъпки, които защитата на Боевски ще предприеме за доказване на невиността му.

Защитникът разказа детайлно историята и престоя на Боевски в Бразилия, където той е бил на турнир с дъщеря си. Двамата отседнали в хотел, където са били настанени всички състезатели. Всеки ден ходели само от хотела до турнира. В почивния си ден, двамата били заведени до търговски център, за да си купят нов куфар, тъй като старият бил повреден от пътя. Купили си три чанти и се уговорили от магазина да им ги доставят в хотела. Подредили част от багажа си в тези куфари и на следващия ден заминали с вътрешен полет до Сао Паоло. Там разтоварили багажа си, за да го чекират за международния полет до София, тъй като в Бразилия вътрешните полети нямат директна връзка. Багажа влязъл вътре и след около два часа той бил арестуван на гейта заедно с дъщеря си, разказва адвокат Дерменджиев пред bTV.

„Всички хора от турнира са знаели къде отива Гълъбин Боевски и откъде пътуват с дъщеря си. Не знам, как се е озовал кокаина в куфара му. Невъзможно е в хотелските условия да се сложи по този начин това количество в куфарите, невъзможно е и на летището някой да го добави. Това е работа, която отнема много време. Това е първото му ходене в Латинска Америка", допълни Дерменджиев. Според защитата Боевски е натопен и е станал "муле" без да бъде сам наясно затова. „Ще поискаме проследяване на телефона му, за да се види с кого е разговарял и къде се е придвижвал. Това ще докаже, че той няма контакти с пласьори по канала. Търсим и хора от турнира, които да свидетелстват. Ще издирим хората от магазина и от рецепцията"обяви Дерменджиев.

Адвокатът каза още, че е възможно да пуснат Боевски под гаранция или под домашен арест. Обвинителен акт ще има до 2-3 месеца, а процес - до 6-8 месеца. Гълъбин в момента е задържан в затвор за чужденци.

Гълъбин Боевски беше задържан на летището в Сао Паоло с голямо количество кокаин, което бразилската полиция откри в багажа му.