Юруков: Нямам място в черния списък по САПАРД
Юруков: Нямам място в черния списък по САПАРД / снимка: Sofia Photo Agency

Лидерът на СДС Пламен Юруков заяви пред Дарик, че фирмата, с която е кандидатствал за финансиране по програма САПАРД, няма как да попадне в черния списък на нарушителите, защото никой не е правил все още проверка на документите и закупената от него техника. Публикации в днешната преса сочат Юруков като нарушител по европейската програма заедно със зет му, който също има одобрен проект за финансиране. Ето какво каза още Юруков за Дарик:

Първо, моя фирма не може да попадане в никакъв списък, тъй като аз не съм взел нито един лев от САПАРД. Аз имам сключен договор и днес си подавам документите. Фирмата ми е абсолютно изрядна. Никой не е идвал на проверка, за да може да прецени дали има нарушения или няма, но това, което се пише в пресата са лъжи, тъй като всички машини, които са закупени, са чисто нови и са най-модерните европейски машини, които намират място в България и аз се гордея с това, което съм направил.

При положение, че вие казвате, че машините са чисто нови, изведнъж в документите на агенция САПАРД излиза, че те са втора употреба?

Не може да излиза така, тъй като от агенция САПАРД не са идвали на проверка, за да установят какви са машините. Днес аз си подавам всички документи.

Отделно вече си предстои проверка, за да си получите и плащането?

Естествено, за което, обаче, се съмнявам, тъй като заради политиката, която управляващата коалиция води, изглежда, че ще спрат всички плащания по САПАРД и аз ще бъда един от многото, които напрактика ще бъде ощетен от тази лоша политика.