Водната реформа засега е замразена, заяви Мариана Итева
Водната реформа засега е замразена, заяви Мариана Итева / netinfo

В България сме свикнали всичко да спира по време на избори, това се случи и с водната реформа, засега тя е замразена. Това заяви в предаването „Ники Кънчев Шоу" по Дарик Мариана Итева, прокурист на „Софийска вода" относно това до какъв етап е стигнала т.нар. водна реформа.

„С разпускането на парламента се сложи чертата на реформата, поне засега, и се очаква с избирането на новия парламент да продължи обсъждането на реформата", каза Итева.

Тя обясни, че реформата се състои в изменение на Закона за водите и допълни, че този закон може да бъде променен само от парламента. „Този закон мина на първо четене, но на второ четене не успя. Имаше явно други, много по-важни закони, като например прословутия на Яне Янев, но Закона за водите, който трябваше да мине, остана за следващия парламент", каза още Итева.

По думите й усложнената политическа обстановка в страната оказва изключително негативно влияние на ВиК-сектора и предстои нов регулаторен период. За момента обаче всичко е в застой, допълни тя.

За Националната стратегия за ВиК-сектора, за ВиК дружествата и други интересни теми, целия разговор с Мариана Итева може да чуете на Radio.DarikNews.bg