Висшето училище по застраховане и финанси с нова сграда
Висшето училище по застраховане и финанси с нова сграда / netinfo
Днес официално ще бъде открита новата сграда на Висшето училище по застраховане и финанси в столичния квартал „Овча купел”.

Специално за тържествената академична церемония, която ще се проведе в Аулата на учебното заведение, от Атон са донесени осветени ритуални символи – Летописна книга за гости и дарители и свещена пръст.

В Летописната книга ще се записват събития, постижения и важни моменти от историята на висшето училища, а гости, партньори и приятели на ВУЗФ ще могат да оставят свои мнения и пожелания.

Осветената пръст от Атон ще бъде вградена в новостроящия се Параклис в двора на Висшето училище по застраховане и финанси. Квартет “Интро” от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив ще поздрави присъстващите на тържеството със свои изпълнения.

Сред гостите, поканени за участие в празничното събитие, са президентът на Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателят Сергей Станишев.

Новата сграда на ВУЗФ разполага с модерно оборудвана учебна база, с възможности за прилагане на съвременни методи на преподаване на студентите.

Висшето училище по застраховане и финанси е първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането и финансите.