След Великден миньорите в Мадан започват работа в по-добри условия
След Великден миньорите в Мадан започват работа в по-добри условия / снимка: БГНЕС, архив
След Великден миньорите в Мадан започват работа в по-добри условия
52408
След Великден миньорите в Мадан започват работа в по-добри условия
  • След Великден миньорите в Мадан започват работа в по-добри условия

„Във вторник в 8 часа първа смяна започва работа в нови помещения, ремонтирани с нови лични предпазни средства" - това обяви на среща с миньорите от Мадан новият собственик на „Горубсо - Мадан" Николай Вълканов. В миньорския град пристигнаха и премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Миньорите в Мадан благодариха на премиера Бойко Борисов за разрешаването на проблемите им. Вълканов посочи, че сделката е направена при тежки условия, тъй като задълженията на „Горубсо - Мадан" са над 30 млн. лв. Той увери, че до 15 дни задълженията ще бъдат изчистени. „Това ми е било мечтата и желанието".

Рудата се преработва във фабриката в Рудозем и Златоград, а концентратите в ОЦК - Кърджали, ако работи, това беше едно от условията да стане сделката, ако не работи – КЦМ - Пловдив", каза Николай Вълканов. Той добави още, че след месец ще бъде пуснат и рудник „Върба". „Предстои нов празник за Мадан", каза още новият собственик на „Горубсо - Мадан".

В рамките на месец ще заработи и втора концесия, която сме дали в района на „Горубсо" - Мадан, а до края на годината, началото на следващата - още две нови концесии. Само първата ще осигури около 700 нови работни места, каза пред работниците от ОЦК - Кърджали Делян Добрев.

Други новини от Пловдив