Плугчиева: Няма спрени пари по програма „Околна среда”
Плугчиева: Няма спрени пари по програма „Околна среда” / Sofia Photo Agency
Плугчиева: Няма спрени пари по програма „Околна среда”
20302
Плугчиева: Няма спрени пари по програма „Околна среда”
  • Плугчиева: Няма спрени пари по програма „Околна среда”

Няма спрени пари по оперативна програма „Околна среда” – това заяви пред Дарик вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева. По думите й при 11 общински проекта за изграждане на водна инфраструктура има заложени по-високи цифри от средните за Европейския съюз, но това не означава, че ще бъде наложена финансова корекция.

Предстои да бъде сформирана работна група от българска страна, която ще прегледа част от проектите по оперативната програма. 

„Българската страна идентифицира проекти, в които има много по-висока стойност от средната за Европейския съюз на глава от население на съответните проекти и поради тази причина заедно с представителите на Националното движение на общините, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Строителната браншова камара съм съставила екип и ще бъдат поканени допълнителни експерти, за да се преценят и разгледат специално тези проекти", обясни Плугчиева.

"Категорично обявявам, че нито има спрени средства, нито такива ще бъдат спрени и че това е в координация с ЕК, с Карстен Расмусен и естествено там, където може да има притеснение, да бъдат огледани допълнително тези проекти”, допълни тя.