ОББ запорира сметките на Холдинг Пътища
ОББ запорира сметките на Холдинг Пътища / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Сметките на „Холдинг Пътища" са запорирани от Обединена българска банка, потвърдиха пред Дарик от компанията. Върху сметките, банковите касети и вземанията на "Холдинг Пътища" в Първа инвестиционна банка и в Уникредит Булбанк е наложен запор в полза на Обединена българска банка до размер на повече от 7 566 535.55 лева.

Запорът е наложен за задълженията на "Инфраком 2007" ЕООД по договор за кредит с ОББ, по което задължение "Холдинг Пътища" е солидарен длъжник.

От дружеството съобщават, че на 24 февруари 2011 г. е подписано споразумение, в което задължението за възстановяване на кредита е разсрочено и са договорени условия за погасяване.

"Съгласно подписаното споразумение, към настоящия момент са заплатени всички дължими суми, предплатени са всички дължими суми за октомври, както и са предплатени частично дължимите суми за ноември 2011 г.", пише в съобщението на холдинга. Оттам посочват, че не са получавали уведомление за прекратяване на подписаното споразумение и действието на ОББ буди недоумение.

От ОББ нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. От банката заявиха пред Дарик, че принцип на банката е да не коментира взаимоотношения с клиент. Затова засега ще се въздържат от коментар.

Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!