Наливат 25 млн. лв. в ремонт на пътя за Карлово
Наливат 25 млн. лв. в ремонт на пътя за Карлово / netinfo

25 милиона лева ще бъдат инвестирани в обновяването на шосето Пловдив – Карлово, което свързва Подбалканския път с автомагистрала „Тракия”. Това съобщи Ангел Коджаманов, изпълнителен директор на фирма „Пътища” АД-Пловдив, която започва ремонта до дни. Някои участъци, които са в много лошо състояние, ще бъдат основно реконструирани, тъй като са в много лошо състояние. Обектът трябва да бъде готов до юли 2009 година.

Фирмата съкрати наполовина срока за изграждане на кръгово кръстовище на мястото, където се пресичат Околовръстния път на Пловдив и Пазарджишко шосе. Вместо за 140 дни, то бе направено за 70, заедно с рехабилитацията на отсечката между 4-и и 6-и километър.

Съоръжението бе открито от министрите на регионалното развитие и на транспорта Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев и от мажоритарния собственик на “Пътища”АД Георги Гергов.

Сега кръстовището има три ленти за движение във всяка посока, пет входа и изхода, които осигуряват безопасност. За допълнителна сигурност е положена настилка „сплит-мастик”, която не позволява автомобилите да се пързалят при дъжд и сняг.

Изпълнителят дава 10-годишна гаранция на обекта, в който са вложени 3 млн. лева.

През тази и следващата година в Пловдивска област ще бъдат пуснати над 100 километра пътища, сред които удвоеното шосе Пловдив–Асеновград и пътят към Кърджали, каза министър Гагаузов.