Местан: Дянков определяше акустиката на кабинета
Местан: Дянков определяше акустиката на кабинета / снимка: БГНЕС, архив
Местан: Дянков определяше акустиката на кабинета
61520
Местан: Дянков определяше акустиката на кабинета
  • Местан: Дянков определяше акустиката на кабинета

Персоналните промени в правителството не са решение, а панически ход на отчаяние, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, който беше на посещение в Хасково.

Бойко Борисов загуби своята легитимност като министър-председател, смята Местан. Според него трябва да си отиде целият кабинет, а и урокът от протестите в последните дни е, че няма никакъв шанс за едно правителство, изгубило кредита си на доверие.

Лидерът на ДПС заяви още, че президентът Росен Плевнелиев трябва да поеме своята отговорност и да насрочи консултации за постигане на политическо съгласие за назначаване на служебен кабинет и насрочване на предсрочни избори, които могат да се организират за втората половина на април.

Лютви Местан коментира още, че уволненият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков е водил некадърна политика: „Симеон Дянков беше един от основните ментори на правителството. Той определяше като цяло акустиката на кабинета. Той е един от класическите примери за изключително опасна претенция в политиката, че светът започва от тях и свършва с тях. Но най-големият провал на Симеон Дянков, или най-важната характеристика на този министър на финансите, се свързва пряко с най-важната характеристика на кабинета като цяло - този кабинет е некадърен. Управлява недемократично и некадърно. Некадърна бе и финансовата политика на Симеон Дянков".