Кутев определи уволнението на Дянков като безполезен ход на правителството
Кутев определи уволнението на Дянков като безполезен ход на правителството / снимка: DarikNews.bg
Кутев определи уволнението на Дянков като безполезен ход на правителството
61519
Кутев определи уволнението на Дянков като безполезен ход на правителството
  • Кутев определи уволнението на Дянков като безполезен ход на правителството

Като закъснял и безполезен ход от страна на правителството определи медийният секретар на БСП Антон Кутев уволнението на финансовия министър Симеон Дянков. По на народния представител, ако това беше станало преди съставянето на бюджета, е можело да има ефект, включително върху сегашните протести.

В Силистра Антон Кутев каза още: „Те за съжаление вече не могат да бъдат отдушника, който е необходим на хората, защото те вече не протестират за политика. Хората протестират за това, че живеят лошо. И ако отстраняването на Дянков беше дошло преди съставянето на последния бюджет, може би щеше да има някакъв резултат. А между другото, е възможно и протестите да не бяха такива, ако някой си беше подал оставка преди последния бюджет. Не е ясно дали ще спечелим от предсрочни избори".

Хората не протестират за политика, а защото са гладни, каза още Кутев и допълни, че правителството няма полезен ход за излизане от ситуацията.

На въпрос дали БСП ще спечели от предсрочни избори Кутев заяви, че не е ясно, тъй като протестите могат да отприщят вълна на антисистемност, а това да роди нови играчи. „Всяка стара политическа сила, като нас, е поставена в риск наравно с другите. Ние имаме възможност да звучим ясно, друг е въпросът дали ще успеем да го обясним на хората", обобщи опасенията си медийният секретар на БСП и народен представител Антон Кутев.