Кадиев: Силната антикризисна мярка са оставките на Дянков и Цветанов
Кадиев: Силната антикризисна мярка са оставките на Дянков и Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кадиев: Силната антикризисна мярка са оставките на Дянков и Цветанов
38797
Кадиев: Силната антикризисна мярка са оставките на Дянков и Цветанов
  • Кадиев: Силната антикризисна мярка са оставките на Дянков и Цветанов

БСП се обяви против предложения от вицепремиера Симеон Дянков пакт за финансова стабилност, защото е удар по икономиката на страната. Това стана ясно след заседание на ръководството на партията. Социалистите допълниха, че докато ГЕРБ управлява, икономиката ще върви надолу. В тази връзка от БСП поискаха оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и на финансовия Симеон Дянков. Социалистите съобщиха още, че ще поискат външни наблюдатели по време на предстоящите избори, тъй като вотът може да бъде манипулиран от управляващите.

 

Бъдещият кандидат за кмет на София от социалистите Георги Кадиев заяви, че пактът за финансова стабилност е ултрарепресивна мярка спрямо икономиката на страната. „Връщаме се към тезата, че ако в момента има силна антикризисна мярка в България, това е оставката на финансовия министър и оставката на вътрешния министър“, каза Кадиев.

 

Той допълни, че докато ГЕРБ управлява, икономическата ситуация в страната ще се влошава. От БСП се обявиха и против новосъздадената антикорупционна структура БОРКОР. Михаил Миков отхвърли обвиненията, че с назначението на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов социалистите са влезли в коалиция с ГЕРБ. „Господин Сертов нито е наш представител, нито се е консултирал, когато е дал съгласието си да поеме тази функция в не знам какво. Не може в правовата държава да има такива неща, които се случват първо в публичното простарнство, а след това се мисли как законово те да бъдат уредени. Това е абсурдът на целия БОРКОР“, каза Миков.

 

Евродепутатът Кристиян Вигенин допълни, че с доклада на Европейската комисия всъщност се иска реформа не само в съдебната власт, но и в сектор сигурност. По думите му най-вероятно няма да се поиска прекратяването на наблюдението на България.