Изплащат декемврийските заплати на кремиковските работници
Изплащат декемврийските заплати на кремиковските работници / Sofia Photo Agency

Декемврийските заплати в „Кремиковци” вече се изплащат на работниците, а утре ще започне изплащането и на средствата за храна и дрехи. Това каза за Дарик председателят на синдикалната федерация на металурзите към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов.

Собственикът на комбината Прамод Митал е поканил представителите на профсъюзите да подпишат споразумение с ръководството, според което Митал се задължава да изплаща в срок заплатите, а работниците – да не протестират. Според Павлов такова споразумение може да бъде подписано само при сериозни ангажименти за инвестиции в „Кремиковци”.

Ето какво още каза Павлов пред Дарик:

Аз съм съгласен с гласуване на такова споразумение, но за да е ефективно трябва да се изпълнява. Ако не се изпълнява за нас е без проблем да се явим отново пред медиите, защото той не иска да се явяваме пред медиите и да му стоим под прозореца. Притеснен е определено. Почти съм сигурен, че няма да подпиша такова споразумение, за мен трябва да има страшно много гаранции. Не ме касаят само заплатите на кремиковските работници, те са също много важни, най-важните, но преди всичко ме касае бъдещото на „Кремиковци”.

Продължавате ли утре с протестите?

Да, утре сутринта продължаваме.