Изборът за нов управител на БНБ няма да бъде легитимен,твърди Ревизоро
Изборът за нов управител на БНБ няма да бъде легитимен,твърди Ревизоро / снимка: БГНЕС

Изборът за нов управител на БНБ няма да бъде легитимен, заяви депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров от парламентарната трибуна. По думите му по същата процедура е избран и Иван Искров, а желанието на патриотите всеки кандидат да обясни какво смята да прави със самата БНБ, какви ще са действията спрямо търговските банки, както и за влизането в еврозоната - не е било прието.

Четирима са кандидатите за управител на БНБ

Димитров заяви, че избраният нелегитимно нов управител ще си избере нови подуправители, а това ще е като бомба със закъснител. Той допълни още, че има 45 дни за избор за законно избран управител, който и да е той, а алтернативата е необоснован риск, избор на инат, предоверяване и възможност от настъпване на банков хаос.

Парламентарни групи и независими депутати могат да издигат кандидат за шеф на БНБ

Димитров каза още, че потвърждение е въвеждането на един от кандидатите за шеф на БНБ в институцията от финансовия министър Владислав Горанов. Той зададе въпроса изпълнителната власт или законодателната прави избора.

Парламентът взел твърде спорно решение според юрист

По темата допълни, че не би искал да види как някой друг се качва на конче и го водят до БНБ, за да му покажат колко е важен и значим.