Финализират сделката за „Горубсо Мадан” следващата седмица?
Финализират сделката за „Горубсо Мадан” следващата седмица? / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Сделката за „Горубсо Мадан” се очаква да бъде финализирана следващата седмица, каза за БТА управителят на обединението на „Върба-Батанци” Николай Вълканов.

Вълканов посочи, че договорът за продажбата на акциите на „Горубсо” е подписан и от другия партньор в обединението. В договора обаче има условия, които трябва да се изпълнят, има още няколко неизпълнени, очаква се понеделник-вторник да бъде изпълнени и да приключи сделката, заяви Вълканов.

След финализирането на сделката управлението на „Горубсо Мадан” ще бъде поето от „Върба Батанци” - обединение между „Минстрой холдинг” и „КЦМ 2000”.

В прессъобщение от Съвета на директорите на „Интертръст Холдинг”АД се посочва, че компанията ще прехвърли притежаваните от нея акции в „Горубсо” на обединението, след като се изпълнят „условията от споразумителен протокол от 23 март в частта му на задължението на купувача да доставя цялата продукция от цинкови и оловни концентрати на „Оловно-цинков комплекс”АД - Кърджали, а именно да бъдат припознати и подписани съответните договори за това”.

Трима инвеститори бяха проявили интерес към „Горубсо Мадан”. Освен новият собственик на дружеството, преговори се водеха и с „Химимпорт” и Първа инвестиционна банка.