Фалшивите сигнали за спиране на парите от ЕС мобилизират правителството
Фалшивите сигнали за спиране на парите от ЕС мобилизират правителството / снимки: DarikNews.bg, Разград

С фалшивите сигнали за спиране на средствата от Европейския съюз се търсят политически дивиденти, но те имат обратен ефект: мобилизират правителството да внимава да не допусне грешки. Това коментира в Разград министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Бих бил притеснен ако започнат да ни хвалят, ще се почувстваме луксозно и може да спрем да работим, допълни той.

Министър Данов съобщи още, че има доста голям интерес да се инвестира и строи в България, задачата на неговото ведомство е да облекчи инвеститорите, които искат да създадат работни места, а и инвестициите им в недвижими структури ще останат, дори и да си тръгнат някога и ще са от полза за цялото общество.

Заради търговска тайна и изисквания на инвеститорите министърът отказа да конкретизира имена на инвеститори, допълни обаче, че сред целите на министерството му е да привлича както индустриални инвеститори, така и в други области като туризма.

Министър Данов имаше две работни срещи в Разград с представители на местните власти, на държавни институции и професионални структури. Обяви, че в момента се събират предложения от малките общини за финансиране, свързано с благоустрояване на населените места, финансовият ресурс на ведомството в тази част е 6 млн. лева. Толкова са и парите за устройствени планове на населените места, средно по 100 000-120 000 лв. на община, като се очаква на полугодието да се получат и още средства.

На срещата с Данов общински архитекти съобщиха, че в региона има села с регулационни планове от 1929 г.

Фалшивите сигнали за спиране на парите от ЕС мобилизират правителството
netinfo