Да продължат икономическите връзки с Украйна, нареди Путин
Да продължат икономическите връзки с Украйна, нареди Путин / снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да продължи контактите с украинските си партньори за развитие на търговските и икономическите отношения, както и да се проведат консултации с международни партньори, включително МВФ, за предоставяне на финансова помощ на Киев. Нареди и да се проучи въпроса за предоставяне на хуманитарна помощ на Крим, съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

"Владимир Путин нареди на руското правителство да продължи контактите с техните колеги в Киев за развитието на търговските и икономическите отношения между Русия и Украйна", каза Песков. Според него, държавният глава също така е наредил да се проведат консултации с чуждестранни партньори, в това число и МВФ, за предоставяне на финансова помощ на Украйна, включително консултации по този въпрос със страните от "Голямата осморка (Г-8).

"Освен това, в отговор на обръщението на ръководството на Крим за оказване на хуманитарна помощ, руският президент разпореди правителството да работи по този въпрос, включително по линия на регионите на Русия", каза Песков.