Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28
Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28 / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28
65436
Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28
  • Борисов отново не се яви на изслушване за полетите на Авиоотряд 28

Експремиерът Бойко Борисов отново не се яви на заседание на временната комисия, която разследва полетите, извършени с правителствения Авиотряд 28 и хеликоптери по време на предишното правителство.

След като вече два пъти удариха на камък, депутатите решиха да напишат писмо до правния отдел в парламента с искане да бъде разяснено как точно бившият министър-председател може да бъде привикан. От комисията отново констатираха, че пак не разполагат с пълен списък с пътувалите с Авиотряд 28.

След като за втори път депутатите напразно чакаха бившият премиер Бойко Борисов да се появи и да даде разяснения защо, с кого и с каква цел са полетите по време на неговото управление, председателят на комисията Венцислав Лаков посочи един от вариантите за изход от ситуацията. „Да направим изнесено заседание на комисията в Банкя", пошегува се той.

Извън шегата депутатите решиха да се обърнат към правния отдел за съвет как да извикат Борисов в комисията.

И на това заседание не липсваха куриозни разкрития. Направи ги директора на Дирекция ВИП към Летище "София" Борис Попов, докато обясняваше, че разковничето в Авиотряда е в т. нар. Flight план. „Фотокопирали сме по наша инициатива този Flight план на командира и този командир какво се прави, като той трябва да закрие полета, като се върне, а не да казва, че не знаел кой, защото той прави регистрацията, той прави застраховката на местата и се знае точно колко човека са летели. Защото се сваляше стюардесата, а се качваха девет пътници", разказа Попов и обясни, че не може да си спомни кога точно се е случило това.

От комисията решиха да се обърнат и към следствието, защото не могат да получат достатъчно информация на този етап от други институции.