Борисов критикува разпределянето на парите за общините
Борисов критикува разпределянето на парите за общините / netinfo
Борисов: Не сме се съмнявали, че управлява ДПС
70153
Борисов: Не сме се съмнявали, че управлява ДПС
  • Борисов: Не сме се съмнявали, че управлява ДПС

"Никога не сме се съмнявали, че управлява ДПС", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" с 500 млн. лв. Правителството разпредели близо половин милиард лева на 405 проекта.

Общините с кметове от ГЕРБ не получават пари, а столицата София, в която живеят 2 млн. души - едва 6 млн. лв. За сравнение за област Кърджали има над 17 млн. лв., коментира още Бойко Борисов в димитровградското село Добрич.

"Не сме се съмнявали, че ДПС управлява и никой не се съмнява. В Симеоновград председателят на общинския съвет е от БСП, затова дадоха само там пари. Да са живи и здрави. Колкото по-рано ги изгоним, толкова по-добре за държавата", каза Борисов.

Сред темите, които той коментира бе и въпросът кога ще бъдат завършени къщите на хората в село Бисер, което бе залято заради скъсване на стената на язовир Иваново през февруари 2012 година.

"Понеже сме много близо до Бисер, а вчера бяха забранили да пускат благодарностите на хората към нас, над 1 млн. от партийната субсидия дадохме за къщички, за хората, направихме църквата. И нито лев от това правителство за Бисер. Дори на 6 февруари никой не отиде там", каза Борисов. На въпрос на хората дали къщите в селото ще бъдат довършени, лидерът на ГЕРБ отговори "Ще ги довършим, като дойдем на власт".

Опозиционният лидер изрази съчувствието си на хората по повод проблемите на границата с Турция. По думите му премиерът Пламен Орешарски е в изолация. "Той ходи, ако има някъде изложба или Олимпиада, където ходят всички", каза той.

По повод внесения вот на недоверие към кабинета по темата сигурност, Борисов каза, че "по селата хората пищят кански". "И като казахме вчера вот на недоверие за сигурността, пращат жандармерия", изтъкна председателят на ГЕРБ, визирайки пращането на жандармерия в помощ на патрулите във врачанското село Малорад. "Защо не я пратиха онзи ден? Досега къде бяха една година, като е било важно да пратят жандармерия? Това е група от хора, които манипулират общественото мнение", каза бившият премиер.

По повод обвиненията на Волен Сидеров Борисов бе категоричен, че Сметната палата е отговорила много ясно на "клеветниците". "Ако ме осъдят, ще им дам парите", заключи Борисов. От Атака пратиха в прокуратурата доклада на Сметната палата за дейността на правителствения авиоотряд при управлението на Борисов. Вчера бившият премиер коментира, че въздушните таксита на властта са носили приходи в държавната хазна при полетите с футболни отбори и други.