На 14 януари. изтича срокът за подкрепа на Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход, съобщи председателят на РС на КНСБ Мила Иванова.

Вече няколко стотин хиляди европейски граждани са подкрепили Инициативата, а са необходими един милион подписа. От България се очакват 13 000 подписа за да заемем достойното си място сред гражданите на ЕС, които се борят за благополучието на всеки и на всички, за изкореняването на ширещата се бедност.

КНСБ се обръща към всички българи, за които човешкият живот и достойнство са ценност и солидарните усилия в битката срещу нищетата и мизерията са осъзната необходимост. Нека се мобилизираме в името на едно сигурно бъдеще на всички и всеки.

Безусловният базов доход ще трансформира социалното осигуряване от компенсаторна към еманципаторна система, която се доверява на хората да вземат свои собствени решения, която не ги заклеймява за обстоятелствата, в които им се е наложило да живеят. Безусловният базов доход е универсален, изплаща се на всеки индивидуално и безусловно, в достатъчно висок размер, за да осигури достойно съществуване и пълноценно участие в обществото.




Всеки желаещ да я подкрепи може да направи това по електронен път или на хартиен носител. И в двата случая това може да бъде осъществено през страницата на КНСБ. Тя съдържа линк към хартиения формуляр, който може да се принтира и да се подпише от трима души, а така също и линк към страницата за електронно попълване. Подкрепата на инициативата се осъществява лично и за целта се попълват личните данни на всеки, които са изрично защитени, съгласно Директива на ЕС и Пралманета. Съдействие и пояснения за Инициативата и начините на подкрепа може да се получи и в офиса на Регионалния съвет на КНСБ - Враца.

Адресът, на който можете да подкрепите инициативата е:
http://basicincome2013.eu/ubi/bg