Опасният пътен участък от републиканската мрежа между павликенските села Патреш и Горна Липница е пред завършване след ремонт. Двадесет километровата отсечка бе осеяна с огромни дупки и хората буквално се страхуваха да пътуват по нея. По това трасе обаче минават автобусите, извозващи учениците от три села до Павликени, това е маршрутът и на линейки и градски автобуси. Потърпевши жители на Горна Липница, както и самият кмет на селото сигнализираха за проблема по време на приемни за граждани на депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева.

След активност на народните представители, средства за проблемната отсечка бяха отпуснати от държавния бюджет, с постановление на Министерски съвет от 15 април тази година. С него правителството на Борисов одобри допълнителни разходи по бюджета на МРРБ и за друг път в тежко състояние в района – третокласната отсечка между Сухиндол и Павликени, чийто ремонт вече също върви към приключване.

 

В понеделник жител на Горна Липница посети областния офис на ГЕРБ, за да изкаже лично благодарности на депутатите от името на своите съселяни.