Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
31010

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Опашка за шофьорски книжки пред КАТ

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
  • Опашка за шофьорски книжки пред КАТ
  • Опашка за шофьорски книжки пред КАТ

Опашка от изнервени шофьори се изви пред управлението на КАТ на Беляковско шосе във Велико Търново. Десетки хора чакат с часове, за да си получат новите шофьорски книжки, показа проверка на Дарик. Налага се да излизаме в работно време и да си губим целия ден тук, недоволстваха част от мъжете. Готовите шофьорски книжки се получават на отделно гише в КАТ. Голяма част от чакащите пред него се оплакваха от бавното обслужване.

Чуйте ги в първия звуков файл.

Процедурата за издаване на шофьорските книжки наистина е по-тромава, признават от КАТ, тъй като документите на водачите минават през още една автоматизирана система, която проверява водачите за наказания и глоби. Само до обяд са подадени 35 заявления за издаване на свидетелства за правоуправление и са връчени 54 нови книжки, съобщи за Дарик Валентин Генов от КАТ.

Няма проблеми в обслужването на гишетата, където се поръчват и получават личните карти, установи още нашата проверка. Около 15 души изчакваха реда си опашки пред двете гишета. Обслужването става бързо и отнема по-малко от десет минути на човек, споделиха чакащите за лична карта.

Чуйте във втория звуков файл. 

Във Велико Търново няма проблеми с техническото отпечатване на личните документи чрез въведената през март нова система, информираха от КАТ. Хаос в издаването на лични документи има на много места в страната, като най-сериозен е проблемът в Кърджали, Русе и Хасково. Причината е развалената линия за отпечатване на фирма „Сименс", която осигурява технически издаването на документи.



От МВР очакват пик при издаването на новите документи през юли, тъй като най-много лични карти и паспорти изтичат тогава.