Ивалeна Маринова, на която прокуратурата също повдигна обвинения за съучастие в убийството на 13-годишната Александра от Провадия, заяви, че не знаела за извършеното престъпление от приятеля й Красимир.

„Не вярвах и не знаех, че ще направи това”, заяви в съда 18-годишното момиче и поиска да не бъде задържана. Варненският окръжен съд обаче й определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Според магистратите обвиняемата, която има адресна регистрация, може да се укрие.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемата е направила самопризнания.

Следа от обувката на Ивалeна е открита край Ловния дом в Провадия, където беше открито тялото на жертвата. Според адвоката на обвиняемата отпечатъкът не е от деня на извършването на престъплението. Той добави, че Ивалeна е била в изоставената постройка, но известно време след убийството.

Бащата на убитата Александра: Убиецът е бил до мен и ми даваше акъл

Красимир и приятелката му са оставили отмъкнатите златни накити на Александра в заложни къщи във Варна и Провадия, като са използвали личната карта на Ивалeна.


По време на гледането на мярката за неотклонени роднини на убитото момиче се събраха пред Съдебната палата. Те поискаха най-тежки наказания за обвиняемите.

Първоначално за убийството бе задържан Красимир, когото съдът остави в ареста. Впоследствие обвинения бяха повдигнати и на неговата приятелка. Двамата са живеели в къща, съседната на тази, в която е живеела Александра заедно с баба си. Медицинска експертиза е доказала, че Ивалeна не е бременна, както твърдеше в съда приятелят й Красимир.