Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"
61289

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"
  • Над хиляда скандираха "Мафия" и "Вън Енерго-Про"

Над 1000 варненци се включиха в поредния протест срещу високите сметки за ток. С възгласи "Мафия", "Вън Енерго-Про" и "Всеки ден ще е така до победата" множеството шества по варненските булеварди по маршут от общината до офиса на "Енерго-Про" на ул."Девня".

Шествието премина при засилено полицейско присъствие. Пред Катедралата протестиращите бяха пресрещнати от жандармерията с палки и щитове.

Протестиращите бяха призовани от полицията да се разотидат. След като не се вслуша в призива, тълпата  успя да пробие полицейския кордон и на групи се отправи към ул."Девня". Малко преди 19 часа, пред сградата на "Енерго-Про", протестиращите бяха пресрещнати отново от полицейски кордон. Недоволните скандираха "Защо пазите Енерго -Про" и "Много сме - силни сме". Двама от най-бурно протестиращите дори бяха арестувани. След половинчасов престой пред офиса на енергоразпределителната компания, мнозинството започна да се изтегля.

„Тук съм, защото сметките за необосновани големи. Тук съм, защото за мен процентът, който се начислява за зелена енергия, не трябва да бъде в проценти, а да е точно фиксирана цена", сподели пред Дарик една от протестиращите (звуци от протеста ще откриете в аудио зоната). Недоволството от последната си сметка за ток тя изрази и с плакат (на снимката долу).