Ремонтните дейности на Аспарухов мост ще се извършват денонощно, като служителите на фирмата изпълнител „Хидрострой” ще работят на три смени, с изключение на Великденските празници. Съоръжението трябва да бъде отворено за движение до 30 юни, стана ясно след инспекцията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която на място се запозна с хода реконструкцията.

„Графикът до 30 юни е критичен, но ще направим всичко възможно да го спазим”, заяви инж. Тони Житарски от „Хидрострой”.

На Мост 1 трябва да бъдат подменени лагерите, които са силно корозирали. Новите ще бъдат поръчани в Германия, като изработката им ще отнеме един месец.

Следващият етап от ремонта на Аспарухов мост ще стартира след края на летния сезон, каза Лиляна Павлова. Тя увери, че е създадена организация за пренасочване на пътуващите към южните черноморски курорти румънски туристи, които се очакват за Великден.



Общинската администрация работи по възможността за воден транспорт между квартал „Аспарухово” и  Морска гара. До 10 дни може да започнат курсовете на пътнически корабчета, коментира кметът на Варна Иван Портних.