Еврогоричка от 40 дръвчета ще се роди днес в Казанлък. Кампанията по засаждането на новите дръвчета в района на парк «Тюлбето» е част от тазгодишната мащабна акция «Климат, организирана от  Представителството на Европейската комисия в България и федерация "Зелени Балкани" и е посветена на проблемите на климата и опазването на околната среда.

Инициативата за еврогоричката е  на младежи от община Казанлък, които се регистрираха за участие в европейската младежка кампания за защита на околната среда "Кликни и засади дърво", проведена в града  по време на гостуването на "Акция Климат" в Казанлък. Казанлъшките младежи са сред първите 5 000 участници от цяла Европа, които се включват в кампанията, които  заради активността си получават безплатно от Европейската комисия младо дръвче. Заедон с него те ще получат и специални инструкции за засаждането му.

Паралелно с това в хода на кампанията всеки от участниците има шанс да спечели лагер за еко-обучение в Европа, като качи снимка на своето дръвче от еврогоричката на специалния интернет сайт с интерактивна карта на засадените дръвчета в Европа.

Подробности за тази кампания могат да се открият на адрес: clickatree.europa.eu