Традиционният народен събор на Воденичане се превърна в празник на млади и стари. Кметът на селото Милен Ангелов  организира  богата програма от културни и спортни прояви.

В началото бяха конните състезания характерни за селото от древни времена. Възраждайки традицията организаторите събраха най-ревностните почитатели на конния спорт и показаха, че няма невъзможни неща. Имаше победители, имаше благодарна публика, имаше награди и поздравления.

Като почтителен и уважителен жест към миналото бе определено тържеството за откриване паметна плоча на загиналите във войните воденичанци. И като пример за патриотизъм към младите. Празникът продължи с едно събитие подготвяно с много любов и с активното съдействие на хора , които отдавна не живеят в селото, но са съхранили най-мили спомени за него.

Изложбата на приложното изкуство „Спомен за моето училище" беше изненадващо интересна, вълнуваща, вдъхновяваща. Връщането назад във времето от преди 40 години доказа, че в едно малко село може да се твори изкуство, може да се раждат таланти, може да има добри познавачи на Рафаело и Микеланджело, на Леонардо да Винчи и Шишкин...Йордан Дамянов, учител по онова време във Воденичане, бе не само горд със своите отдавна пораснали и доказали се талантливи ученици. Без да жали труд, време и усилия той успя да подреди в едно красиви творби на приложното изкуство, пирография , интарзия заедно с ученически албуми за изкуството, богат снимков материал от спортни прояви и успехи, табло с ликовете на уважавани учители от средата на миналия век.



Всъщност точно Йордан Дамянов е създателят на вече легендарния кръжок по интарзия в селото където се раждат уникати, някой от които с изложбата за първи път от четири десетилетия се връщат във Воденичане. Изумителният портрет на Левски и „Изворът на Белоногата" са редом с шедьоврите дървена пластика на Йордан Панайотов, един изключително талантлив творец роден във Воденичане, днес уважаван преподавател в НХА София с изложби в различни държави.

Сред гостите на изложбата във Воденичане бяха народните представители Иван Чолаков, кмета на община Ямбол Георги Славов, които поднесоха своите поздравления на организаторите.

С благодарност за впечатляващата изложба и за идеите по отбелязване на празника Великден в съчетание със събора на селото към присъстващите се обърна и кметът на община Стралджа Атанас Киров.

Емоциите продължиха на футболния терен където под мотото „Спорт без граници" се срещнаха отборите на младежи и ветерани. Спортен дух и амбиция за победа показаха кметът на Стралджа Атанас Киров и кметът на Воденичане Милен Ангелов, които бяха част от отбора на ветераните.

Празинкът завършии с хоро на площада, където за доброто настроение се погрижи народния изпълнител Деян Митев.