Полагането на тревните чимове на „Лудогорец Арена" започна днес" - съобщиха от ръководството на разградския отбор.

Тази дейност се извършва от служители на софийската фирма „Онтарио", в същото време продължават работа и от „Матеко"-Горна Оряховица", който доизграждат трибуните, козирката, осветлението, помещенията, необходими за получаване на лиценз.

От „Онтарио" уточниха, че полагането на чимовете ще приключи до вторник. Експертите уверяват, че тревата ще е напълно вкоренена и теренът ще е готов за игра на 14 септември.

Покритието осигурява еластичност и динамика на играта и издържа на многократни тренировки и състезания. Здравият защитен слой ще причинява по-малко травми на играчите - заявяват още от фирмата.



Специалистите дават от 10 до 12 години гаранция за покритието при правилна експлоатация.


Чимовете са положени върху дренаж, отоплителна система и хумусен слой, който осигурява хранителна среда за тревното покритие. Тревните чимове са изработени в Гърция, пристигнаха в Разград, натоварени на хладилни камиони.

Българският клон на фирмата поддържа и националния стадион, като за три дни сред концерта на Мадона е успяла да възстанови настилката за мача на България срещу Черна гора - припомнят от „Лудогорец".

Любопитни запалянковци днес наблюдаваха поставянето на чимовете в очакване да гледат първия мач на любимия отбор на роден терен на 25 септември с тима на „Левски".