Благотворителна изложба-базар "Светлият полъх на Коледа" беше открита днес в арт пространството на втория етаж в община Шумен.

Бяха представени различни коледни аксесоари за дома и елхата, свещници, сурвакници, картички, изработени от децата от детските градини "Светулка" и "Дружба", техните родители, учители и приятели от читалище "Изгрев" в с. Ветрище. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати двете детски заведения, като ръководството им заедно с родителите вече са уточнили за какво ще бъдат изразходвани сумите.


„По коледа човек пробужда сетивата си за доброто, пробужда желанието си да бъде щедър, да дарява усмивка и топлина", заяви директорът на ЦДГ „Светулка" Надежда Минчева. В синхрон с името да детското заведение малчуганите са изработили прекрасни свещници, чрез които претворяват каледната светлина.


С тази изложба искаме да отворим сърцата на шуменци, да ги зарадваме и да им създадем настроение за предстоящите коледни и новогодишни празници", добави Анна Георгиева директор на ЦДГ „Дружба".




Изложбата-базар беше открита от зам.-кметът по образование и култура Живка Тонева, която пожела на малчуганите да са здрави, умни и да получат много подаръци и им благодари и за коледното настроение, което внасят в общината. Те от своя страна зарадваха всички присъстващи с песни и танци.