Мултимедия подари за четвъртвековния юбилей на ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград председателят на Училищното настоятелство д-р Никола Досев.

Школото е създадено преди през 1991 г., когато съществуващото СОУ“Н.Й.Вапцаров“ е разделено на ОУ и ГПЧЕ. Оттогава досега 2500 деца са завършили основното си образование в ОУ“Н.Й.Вапцаров“.

25-годишнината бе отбелязана днес с празничен концерт и изложба.

Концертът започна с изпълнение на стих на патрона на учебното заведение, по-късно имаше и рецитация на още негови творби, а част от децата на сцената рапираха по произведение на Вапцаров. В концерта участваха настоящи и бивши възпитаници на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ и формации, в които те участват: вокална група и група за художествено слово към ОУ“Н.Й.Вапцаров“, бившите ученици в училищено Камелия Николова и Никола Николов, клуб „Слово“ към ЦУТНТ и формациите към ЦРД: „Хорце“, „Феникс“, „Арабея“ и Градски Мажоретен състав.

Концертът завърши с изпълнение на химна на училището и представяне на институциите, уважили празника с изпращане на цветя, както и с обявяването на подаръка от председателя на Училищното настоятелство д-р Никола Досев – мултимедия.



След концерта част от публиката се насочи към Художествената галерия, където бе подредена изложба от рисунки на бивши и настоящи ученици от училището. Част от експозицията бе предоставена от Мария Денева, а останалите рисунки бяха от конкурс, обявен по повод патронния празник.