31 ученици получиха стипендии от община Кюстендил. Те се представиха отлично на провелият се тест, организиран от общината. Стипендиите им бяха връчени лично от кметът на Кюстендил Петър Паунов в Килийното училище.

„Радостен съм, че днес мога да ви поздравя за този успех. В теста имаше нестандартни въпроси, които бяха с цел да провокират във вас един нов начин на мислене. Показахте, какво сериозно ниво поддържате в Кюстендил. Запазете темпото, което държите. Адмирации и за вашите учители и родители", заяви пред учениците Петър Паунов.

Трима ученици получиха максималния брой- 30 точки от теста за общинските стипендии. Това са: Божидара Антоанова Начева от 9 клас, Александър Александров Младенов от 10 "а" и Тома Върбанов Тодоров от 10 "в" клас, и тримата от ПМГ. Те бяха наградени с общинска стипендия в размер на 300 лв.


Участваха 70 ученици от 8 до 11 клас, като 31 от тях имат 26 и повече точки и ще получат стипендии от община Кюстендил, съответно за: 29 т. - 200 лв.; 28 точки- 100 лв.; 27 т.- 80 лв. и за 26 точки- 50 лв. Общият размер на сумата е 3 260 лв.



Зам.- кметът по хуманитарните дейности Светослав Василев, както и директорът на дирекция "Образование, култура, младежки дейности, спорт и балнеология" Нели Петкова и експертът Таня Димкина също присъстваха на награждаването.