Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов обяви пред сесията на Общинския съвет, че от утре започва ремонта на покрива на стадион "Осогово".

Преди гласуването на докладната за вътрешни компенсирани промени в Бюджет 2015, съветникът Младен Ризов коментира, че може да се спестят разходите са поставяне на камери за видеонаблюдение при новия хотел, защото към него са отправени две запитвания- дали хотел "Кюстендил" няма да се отдава под наем. Ризов допълни, че ще срещне потенциалните инвеститори с кмета Паунов.

За монтирането на видеонаблюдение и изграждането на телефонна централа на хотела са заложени 24 417 лв. С други над 6000 лв. се предвижда купуването на програмен лицензиран продукт за обслужването в хотела.

Съветникът от РЗС предложи още да бъдат поставени камери с радари по някои от главните улици в Кюстендил, където се кара с превишена скорост, като даде пример с отсечката от Езикова гимназия до полицията и тази при хипермаркет Кауфланд.



Кметът Петър Паунов му отговори, че тези действия са в правомощията на КАТ и му предложи да организира среща, на която да се обсъдят възможностите за регулиране на скоростта.