Собствена гора залесиха  в жилищно пространство кв. "Запад" в Кюстендил децата от ОДК и представители на община Кюстендил. Засадени бяха 50 широколистни фиданки от растителните видове червен дъб, черница, кестен, явор, ясен и храсти. Зеленият пояс ще бъде буфер за блок 67, разположен непосредствено до главна улица, обясниха озеленители от общинска администрация.

"Благодаря ви, че отделихте от ваканцията си, за да дойдете и да засадите тези дървета. Създаденото от нас нарекохме  гората на знанието, защото всички постижения на човечеството се базират на него. Надявам се за в бъдеще да идвате и да поливате своите дръвчета. И един ден Кюстендил да стане още по-прекрасно място за живеене. Да отгледаш едно дърво е също толкова отговорно, колкото да отгледаш дете", каза директорът на ОДК - Кюстендил Бойко Малинов.

Фиданките са предоставени от РДГ -Кюстендил, а теренът е  на община Кюстендил. Поводите за залесителната акция са Седмицата на гората и 50 годишнината от първия полет на човек в Космоса."Събраха се много добри намерения, които ние реализираме", добави Бойко Малинов.

В залесителната акция се включиха заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Кюстендил Виктор Янев и началникът на отдел "Образование и наука"Екатерина Паскалева.