Сакарският Мърдок осъди кмета на Харманли
61189

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Сакарският Мърдок осъди кмета на Харманли
  • Сакарският Мърдок осъди кмета на Харманли

Управителят на пресгрупа "Сакар нюз" Иван Атанасов осъди кмета на Харманли Михаил Лисков. Решението е на Върховния административен съд.

Повод за съдебните спорове между харманлийския градоначалник и Иван Атанасов е доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, който бе изпратен в Общинския съвет за сведение на общинските съветници, но той така и не стигна до тях, разказа журналистът. Той е публичен и аз исках да го видя, защото разбрах, че в този доклад има десетки нарушения на харманлийския градоначалник. Те не са престъпления, а обикновени нарушения, но аз просто поисках да го разгледам. Подготвих молба по съответния ред до нашата общинска администрация и започна истинска въртележка. Тогава и реших да заведа дело - първоначално в Хасковския административен съд, за да си извоювам правото на достъп до информация. Спечелих на първа инстанция, те  го обжалваха и така се стигна дотук, разясни ситуацията Атанасов.

Мотивите ми да заведа делата са, че хората трябва да знаят. Искам аз и медията, която представлявам, да знаем какво се случва в тази община, защото там се случват много непрозрачни неща. И ще продължавам да си търся правата, заяви местният медиен шеф.

Иван Атанасов има няколко вестника и в средите е известен и като Сакарския Мърдок. Разговора с него - в звуковия файл: