Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
101363

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
  • Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
Дългогодишният полицай и треньор по джудо и джу-джицу Гочо Гочев от Димитровград издаде две детски книжки. В препълнената до краен предел зала на Клуба на дейците на културата снощи той представи стиховете за деца „Патешка математика“ и детския детективски роман „Лятото на киселите краставички“.

Двете творби представиха неговата учителка по литература Милева и директорът на димитровградската езикова гимназия Красимир Кръстев. Поздравиха го бивши и настоящи колеги, възпитаниците му от школите по джудо и джу-джицу, които пожелаха да продължава да твори.

Гочо Гочев разказа, че започнал да пише преди малко повече от година. За детските стихчета го провокирал синът му Митко, който с тях по-лесно усвоявал училищните уроци. Той е и първият читател за творчеството на баща си, с който казва, че се гордее.

Гочо Гочев в момента работи в Районното управление на полицията в Гълъбово и е главен инструктор по лична самозащита към ОД на МВР-Стара Загора.

 

Димитровград с балкански шампиони по джу-джицу


Признава, че намира време за литературно творчество най-често след работа, по-късно вечер, когато вместо да гледа телевизия, предпочита да пише. Вече работи над продължение за детския детективски роман „Лятото на киселите краставички“, като е замислил да се превърне в поредица. Първият роман включва и действителни случки, признава още Гочев.

Звукова картина от премиерата и какво сподели полицаят Гочо Гочев чуйте в приложения файл.