Дирекциите на единадесетте природни парка към Изпълнителната агенция по горите отварят врати за всички любители на природата днес. Инициативата „Ден на отворените врати на Природните паркове" се организира съвместно с  международната природозащитна организация WWF.

Експертите ще покажат на посетителите нови туристически маршрути и ще разкажат за интересни растителни и животински видове. Парковите дирекции са подготвили също различни инициативи, свързани с преходи до малко познати места, залесяване, велопоходи.

Дирекцията на Природен парк „Българка" също ще се включи в националната инициатива. Всички желаещи ще имат възможност да научат повече за природозащитните дейности, които се извършват на територията на парка. Експертите от дирекцията ще запознаят посетителите с дейностите по възстановяване на биологичното разнообразие, изграждане на туристическа инфраструктура, детски горски парк, екологично образование и работа по проекти. Сборният пункт е 10,30 часа в Посетителски център „Българка" в кв. Етъра.

 Организаторите съветват да се носят удобни, топли и сухи дрехи и обувки, сандвичи и вода.