Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков
66691

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков
  • Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков

66 години от убийството на големия български политик, патриот и виден земеделски деец Никола Петков се навършват днес. Областното настоятелство на Земеделския народен съюз кани всички добричлии на панихида в негова памет в 11 часа в храм „Свети Георги”.

От настоятелството е изпратена декларация до Президента и Премиера на Република България  с искане 23 септември за бъде обявен за Ден на Никола Петков, съобщи зам.-председателят на организацията Дико Иванов. Той допълни, че земеделците многократно са правили това предложение пред българските институции, но до момента нищо не е предприето. „Надявам се, че на тази дата всички земеделци, независимо от различията помежду ни, ще бъдем в храма и ще запалим свещ в памет на Никола Петков”, заяви Иванов и припомни думите на земеделския водач: „Ще се боря срещу всеки, който отнеме свободите на българския народ”.

 

В същия документ настоятелството на ЗНС се обявява и за запазване на мораториума за продажба на земя на чужди граждани. Забраната изтича на 1 януари 2014 година и преди дни земеделският министър проф.Димитър Греков се обяви за удължаването й със седем години.

В прикачения файл чуйте още за Никола Петков: