Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков
Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков / Дарик Добрич, архив
Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков
66691
Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков
  • Земеделците искат 23 септември да бъде обявен за Ден на Никола Петков

66 години от убийството на големия български политик, патриот и виден земеделски деец Никола Петков се навършват днес. Областното настоятелство на Земеделския народен съюз кани всички добричлии на панихида в негова памет в 11 часа в храм „Свети Георги”.

От настоятелството е изпратена декларация до Президента и Премиера на Република България  с искане 23 септември за бъде обявен за Ден на Никола Петков, съобщи зам.-председателят на организацията Дико Иванов. Той допълни, че земеделците многократно са правили това предложение пред българските институции, но до момента нищо не е предприето. „Надявам се, че на тази дата всички земеделци, независимо от различията помежду ни, ще бъдем в храма и ще запалим свещ в памет на Никола Петков”, заяви Иванов и припомни думите на земеделския водач: „Ще се боря срещу всеки, който отнеме свободите на българския народ”.

 

В същия документ настоятелството на ЗНС се обявява и за запазване на мораториума за продажба на земя на чужди граждани. Забраната изтича на 1 януари 2014 година и преди дни земеделският министър проф.Димитър Греков се обяви за удължаването й със седем години.

В прикачения файл чуйте още за Никола Петков: