Социалното предприятие „Чудната градина“ вдигна втората си оранжерия. Оттам припомнят, че първата бе направена през ноември м.г. по спечелен проект за най-добър бизнес план.

Втората оранжерия е направена само със собствените сили на членуващите в предприятието. „Чудната градина“ ще има общо 4 оранжерии.



Откриха оранжерията в Чудната градина на Добрич

„Горди сме, че както и изключително скъпия и красив холандски разсад за цветя, така и втората оранжерия заплащаме със собствени средства. Третата ни се предоставя на изплащане с любезното съгласие на господин Хюсеин Чакъров от „Нокси“ ЕООД. Нея ще я изплатим с парите от бъдещата продадена продукция“, споделят от предприятието. Оттам се надяват четвъртата оранжерия да бъде факт през есента.

Хората с интелектуални затруднения в предприятието имат за продажба лук, чесън и разсад за цветя.


„Чудната градина“ има нужда от малък, рециклиран трактор с фадромно устройство и прикачен инвентар - фреза, плуг и култиватор. Прогнозната сума, която е необходима, е около 10 000 лв. До момента има събрани над 1 700 лв. Всеки желаещ да дари средства може да направи това чрез кампанията "България дарява" и сайта й  bulgariadariava.bg, за каузата „Тракторче за Чудната градина“.